Premija – režisieriui A. Giniočiui

Kauno „Girstučio“ kultūros ir sporto centre sekmadienį įvyko tradicinio, jau 36-ojo, festivalio „Lietuvos teatrų pavasaris“ pabaigtuvės. Vieni jo rėmėjų – Rasa ir Kazys Starkevičiai.

Starkevičių šeimos prizu už komedijos žanro puoselėjimą spektaklyje „Meilė trims apelsinams“ apdovanotas teatro laboratorijos „Atviras ratas“ režisierius Aidas Giniotis. Mecenatai pagerbimo ceremonijoje negalėjo apsilankyti – sekmadienį jie Vatikane kartu su Lietuvos vyskupais, Prezidente, piligrimais dalyvavo iškilmingose šv. Mišiose, per kurias šventaisiais buvo paskelbti popiežiai Jonas XXIII ir Jonas Paulius II.

Išvykdamas į Vatikaną K. Starkevičius parašė laišką teatralams, kurį festivalio uždarymo šventėje perskaitė aktorius Petras Venslovas. Šiame sveikinimo laiške, be kita ko, mecenatas prisipažįsta: „Kaip ir kasmet esu užkliudytas „Lietuvos teatrų pavasario“ – tos meno gurmanų fiestos, jausmų atvirumo, minčių gelmės, raiškos įvairovės“.
„Tradicinė mūsų šeimos padėka tebūna premija režisieriui A. Giniočiui už gražias valandas, kurias praturtinote savo kūryba. O visą trupę kartu su režisieriumi kviečiu į kelionę. Nuvažiuosime kartu pas ūkininkus Vaitelius Kėdainių rajone. Tikiuosi, jums tai bus malonus modernaus ir vaišingo sodžiaus atradimas, naujas įspūdis apie šiandieninį Lietuvos kaimą“, – pranešė netikėtą staigmeną paruošęs K. Starkevičius ir pridūrė, kad sveikina ir buvusį savo kolegą Vyriausybėje, tuometį kultūros ministrą Remigijų Vilkaitį.
„Nepaprastą įspūdį paliko Jūsų, Remigijau, vaidmuo „Jobo knygoje“. Prisimindamas mudviejų bendrą darbą vienoje „scenoje“ džiaugiuosi, kad kiekvienas grįžome į savąją – Jūs į teatrą, aš – į savo ūkį ir Kaimo reikalų komitetą Seime“, – laiške rašė buvęs žemės ūkio ministras.
Beje, už Jobo vaidmenį teatro „Meno fortas“ spektaklyje „Jobo knyga“ aktorių R. Vilkaitį apdovanojo Edita ir Fortūnatas Gudišauskai.
Laureato vardą ir pagrindinį festivalio apdovanojimą pelnė režisieriaus Oskaro Koršunovo „Vyšnių sodas“, vos vieno balso persvara aplenkęs „Jobo knygą“.

Festivalio „Lietuvos teatrų pavasaris“ spektaklius žiūrėjo per 6 tūkstančius žiūrovų.

Kazys.lt inf.
Teatro laboratorijos „Atviras ratas“ režisierius Aidas Giniotis
Scena iš spektaklio „Meilė trims apelsinams“
Remigijus Vilkaitis atliko pagrindinį vaidmenį spektaklyje „Jobo knyga“