Pavasariui, saulei, gyvenimui

Kovo 11-osios gatvėje Kaune, „Girstučio“ kultūros centre, tradiciškai paminėtas 25-asis Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo jubiliejus – surengta šventė „Pavasariui, saulei, gyvenimui“.

Į šventę stvyko Seimo nariai (iš dešinės) Rimantas Dagys, prof. Vida Marija Čigriejienė ir jos iniciatorius bei globėjas Kazys Starkevičius

Ilgametis Kovo 11-osios gatvės renginių švenčių iniciatorius ir globėjas Kazys Starkevičius ir rėmėjas Jonas Guzavičius į nemokamą koncertą pakvietė visus kauniečius, kam brangus valstybės atkūrimo jubiliejus. Trispalve švytinčioje scenoje pasirodė atlikėjai nuo darželinukų iki jaunimo, o renginį užbaigė tikrą linksmybės fejerverką pažėrusi „Pivašiūnų“ liaudies muzikos kapela – jai griežiant šokti pakilo ir šventės globėjas, ir garbūs svečiai, ir žiūrovai.

K. Starkevičius papasakojo apie trispalvių apyrankių akciją Seime, kai Lietuvos simbolį pynė Lietuvos moksleiviai, Lenkijos lietuviukai ir ukrainiečių vaikai

O iškilmės prasidėjo nuo įkvepiančio aktoriaus Petro Venclovo žodžio, nuo nuoširdžios K. Starkevičiaus kalbos apie mūsų tautos drąsą laiku ir vieningai apginti nepriklausomybę. Seimo narys pasidalijo mintimis apie jaunosios kartos požiūrį į laisvę kaip duotybę, apie gražias permainas, pakeitusias mūsų kraštą, apie atsparumo svetimai propagandai ir karinėms grėsmėms būtinybę.

K. Starkevičius padėkos raštais už pilietiškumą, aktyvumą ir neatlygintiną bendruomeninę veiklą, meilę savo kraštui apdovanojo ne vieną dešimtį daugiausia gero bendruomenėse nuveikusių kauniečių. Dovanų sulaukė ir ir visi šventėje pasirodę atlikėjai..

Susirinkusiesiems žodį tarė Seimo nariai prof. Vida Marija Čigriejienė ir Rimantas Dagys, Kauno meras Andrius Kupčinskas, Savivaldybės tarybos narė Edita Gudišauskienė.

Tradicinis renginys vos sutalpino visus, norėjusius džiugiai atšvęsti Kovo 11-ąją – „Girstučio“ salė buvo pilnutėlė, kiekvieną pasirodymą lydėjo plojimai, žmonės dainavo kartu su atlikėjais, sukosi šokio bangose. Laisvės džiaugsmas tą vakarą buvo nuoširdus ir užkrečiantis.

Kazys.lt inf.