Elenutė, Kalėdaitis ir… ?

Jau šešioliktąjį kartą tarpušvenčiu Kauno Rotušės aikštėje įsikuria gyvoji prakartėlė. Seimo narys Kazys Starkevičius su žmona Rasa visus apsilankiusius pradžiugina vaizdžia mūsų Viešpaties gimimo iliustracija: ant šienelio prie kūdikėlio Jėzaus lopšio stovi Dievo Motina Marija, šv. Juozapas, su dovanomis iš Rytų atkeliavę Trys Karaliai ir piemenėlis su šuneliu. Čia pat ir skrynelė, į kurią lankytojai meta centukus – nebus jų daug, bet kaip ir kasmet Starkevičių šeima pridės pluoštą popierinių, kad paremtų sunkiai gyvenančių šeimų vaikučius.

O prakartėlė gyva todėl, kad čia pat, mediniame tvartelyje už sienos, nuo Kūčių popietės prie avelės Elenytės glaustosi du prieš dešimt dienų gimę mažučiai ėriukai. Vienas jų jau turi vardą – Kalėdaitis, antrajam išrinks vaikai, nuo ryto iki vėlumos besibūriuojantys aplink baltais medžio drožiniais išpuoštą namelį.

Romi storulė Elenytė tankiose vilnose globia savo mažylius, tačiau šie nerimsta: stojasi pažiūrėti, kokia daugybė mažų nosyčių prisiplojusios prie stiklo stebi galbūt niekada nematytus gyvulėlius.

Prakartėlė Rotušės aikštėje džiugins lankytojus iki Trijų Karalių šventės.

Kazys.lt inf.