Renginio globėjas kviečia į Baltų dieną

Rugsėjo 21–22 dienomis Kaune vyks Baltų vienybės dienai skirti renginiai. Kiekvienais metais rugsėjo 22-oji kaip minima prisimenant, kaip 1236 m. Saulės mūšyje susivieniję žemaičiai ir žiemgaliai nugalėjo Kalavijuočių ordiną. Ši diena simbolizuoja, kokios stiprios veikdamos išvien gali būti baltų tautos. Nors šiandien iš kadaise gyvavusių baltų išliko tik latviai ir lietuviai, šios dvi tautos turi daug bendro – okupacijos paženklintą istorinę atmintį, geopolitinius iššūkius ir tikslus.
Pirmąją renginio dieną 17 val. Vytauto Didžiojo universiteto Daugiafunkciame mokslo ir studijų centre (V. Putvinskio g. 23), 106 auditorijoje pranešimus skaitys profesoriai Alvydas Butkus, Kazimieras Garšva bei Seimo nariai Kazys Starkevičius ir dr. Laurynas Kasčiūnas, svečiai iš Latvijos, Lenkijos ir kiti.
Rugsėjo 22-ąją VDU Didžiojoje salėje vyks knygų, tautodailininkų darbų, kulinarinio paveldo parodos, kolektyvų iš Latvijos bei Lenkijos koncertas ir bus paskelbta Stasio Lozoraičio senjorų akademijos naujų mokslo metų pradžia.
Baltų vienybės dieną organizuoja Stasio Lozoraičio senjorų akademija, Punsko valsčius, VDU Letonikos centras, renginio globėjas – Seimo narys K. Starkevičius.