K. Starkevičius kreipėsi į žemės ūkio ministrą

Šį pavasarį absurdiškoje situacijoje atsidūrė Klaipėdos verslininkai, norintys lauko terasas įsirengti naujai arba pratęsti leidimus jau veikiančioms. Anot informacijos viešojoje erdvėje, leidimų išdavimas sutriko, kai Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos pernai pavasarį patvirtino naują tvarką, pagal kurią norintieji lauko terasą rengti ant valstybinės žemės pirmiausia turi gauti šios tarnybos leidimą, ir tik tada savivaldybė turės teisę išduoti leidimą maitinimo paslaugų teikimui ar prekybai lauko terasose, tačiau tokia leidimų išdavimo tvarka iki šiol nėra reglamentuota. NŽT tik dabar projektą bando derinti su suinteresuotomis institucijomis, tačiau neaišku, kada tai bus patvirtinta.

Parlamentaras Kazys Starkevičius, vadovaudamasis Seimo statuto 212 str., siunčia rašytinį paklausimą žemės ūkio ministrui ir prašo atsakyti, kodėl per metus Nacionalinė žemės tarnyba nesugebėjo parengti ir suderinti naujųjų taisyklių reglamento. Kartu klausiama, kada numatoma šį reglamentą suderinti ir patvirtinti, kad verslininkai galėtų gauti leidimus lauko terasų įrengimui.

Taip pat domimasi, kaip bus įvertinti ir patraukti atsakomybėn atsakingi darbuotojai, laiku nesuderinę reglamento. Galų gale klausiama, ar ši problema yra būdinga tik Klaipėdai, ar ir kituose didesniuose šalies miestuose bei ar toks norminio akto parengimo ir patvirtinimo vilkinimas nėra nevykusiai vykdomos Žemės ūkio ministerijos pertvarkos pasekmė.

„Tenka konstatuoti, kad Žemės ūkio ministerija ne pirmą kartą vėluoja rengiant norminių teisės aktų projektus, tai trikdo ne tik žemdirbių, bet ir su žemės ūkiu nesusijusių verslininkų veiklą, kelia Lietuvos žmonių nepasitenkinimą“, – teigė K. Starkevičius.