Kviečiame prie prakartėlės

Rasos ir Kazio Starkevičių šeima jau devynioliktąjį kartą kviečia kauniečius ir miesto svečius, ypač mažuosius, aplankyti prakartėlę, kurioje pamatysite ne tik šventąją šeimą su kūdikėliu Jėzumi, bet pro langelį galėsite stebėti, kaip jaukiai ten gyvena avis su mažyte avyte.

Aikštelėje šalia Kauno arkivyskupijos rūmų geltonais žiburėliais mirksi eglė, kurią šiemet savo pačių pagamintais varpeliais papuošė Antano Martinaičio dailės mokyklos moksleiviai. Mažų eglučių šakos gaubia prakartėlę, o šiltame tvartelyje prie mamos glaudžiasi vos trijų dienų „amžiaus“ avytė. Nenuogąstaukite dėl jų komforto – šienelio užteks, vandenuko taip pat, o kad gyvulėliams nebūtų per karšta, nepaliaujamai dūzgia ventiliatorius.

Visą pirmadienio popietę prie tradicinio namelio triūsė darbšti ir sumani komanda. Pro šalį eidami žmonės sustodavo, užkalbindavo besidarbuojančius, o vaikai skubėjo pamatyti, kas trobelėje gyvena.

Kaip viskas vyko?

Traktorius priekaboje iš Rokų atveža prakartėlę. Galima sakyti, gudrus traktorius: moka nukelti, pasukti, pakreipti namelį.

Štai atkeliavo ir avytės, įsitaisiusios ant šiaudų pakloto. Kelionėje – jokio streso: mažylė dar priekaboje puolė maitintis motinos pienu, tvirtai stovėdama ant kojyčių. Beje, tai Lietuvos juodgalvių veislės avys, mūsų gyvūnų genofondo turtas.

Kazys mažąją „juodukę“ į tvartelį nunešė pats, kur jau buvo įsikūrusi didžioji, nebe pirmus metus Kalėdas praleidžianti Kaune.

Šilta, švaru, ramu – gyvūnai sugeba prisitaikyti ir gyventi savo gyvenimą.

Prakartėlės puošyba artėja prie pabaigos.

Miesto vaikams, kurie avis tematę paveikslėliuose, tai ir pramoga, ir pažintis su kaimu.

Pagaliau darbai baigti. Kazys Starkevičius su padėjėjomis Edita Gudišauskiene ir Eva Dalinkevičiene.

kazys.lt. inf.