Akcija „Ištiesk ranką Ukrainai“

Šį šeštadienį Vilniuje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Tarybos nariai prisijungė prie pilietinės Ukrainos žmonių palaikymo akcijos „Ištiesk ranką Ukrainai“, kuri vyko sostinės senamiestyje.

Gyva grandine buvo sujungta Europos Komisijos atstovybė ir Ukrainos ambasada. Šios iniciatyvos tikslas – pademonstruoti paramą už demokratines vertybes kovojantiems Ukrainos piliečiams.Iš anksto buvo tikimasi, kad prie iniciatyvos prisijungs bent 715 dalyvių, kurie simbolizuotų 715 kilometrų, skiriančių Lietuvos ir Ukrainos sostines.

Pradėdamas TS-LKD Tarybos posėdį TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius teigė, kad solidarumas su ukrainiečiais – labai svarbus ir padėkojo organizacijai „Kurk Lietuvai“, inicijavusiai šią akciją.

„Šiandien mūsų bendražygis Kazys Starkevičius yra Kijeve. Prašiau, kad perduotų nuo mūsų tą rankų šilumą, kurią jautėme čia, būdami kartu“, – sakė A. Kubilius.

Pasak jo, „dar labai svarbus yra ES ir JAV efektyvus veikimas – viešas ir tylus, padedant susitarti ir aiškiai parodant V. Janukovyčiui, jo sūnui – oligarchui ir kitiems oligarchams, kas laukia jų turtų, jeigu ir toliau bus liejamas kraujas“.

„Mes, būdami ES nariai ir JAV sąjungininkai, turime iš jų išreikalauti žymiai aktyvesnės pozicijos iš V. Janukovyčiaus reikalaujant vieno – tokių krizių vienintelis efektyvus sprendimas – neatidėliotini rinkimai“, – kalbėjo A. Kubilius.

Ugnė NAUJOKAITYTĖ

 

TS-LKD atstovė viešiesiems ryšiams