Saugokim meilę ir šeimą

„Žalgirio“ arenoje  Kauno arkivyskupija jau septintą kartą Šv. Valentino dienos proga organizavo renginį „Valentino diena kitaip – Kad jūsų džiaugsmui nieko netrūktų“. Į jį susirinko apie 12 tūkst. žmonių. O kad kuo daugiau jaunimo galėtų dalyvauti prasmingoje šventėje, pasistengė ir Seimo narys Kazys Starkevičius su miesto Savivaldybės tarybos nare Edita Gudišauskiene – beveik penkiems šimtams Kauno moksleivių jis dovanojo bilietus į krikščionišką renginį, mecenavo specialaus „Šeimos instituto“ leidinio, skirto Šv. Valentino dienai, leidybą, jame paskelbė ir šventojo, globojusio meilę šeimoje, istoriją, jo aktualumą mūsų dienomis.

Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius SJ džiaugėsi organizatorių sugalvotu šventės moto „ Kad mūsų džiaugsmui nieko netrūktų“ ir sakė per 75 gyvenimo metus, atrodo, suradęs atsakymą, kas iš tikro teikia didžiausią džiaugsmą. Žmogaus gyvenimas džiaugsmingas tada, kai gyvenama ne sau. Arkivyskupas linkėjo ypač jaunimui mokytis daryti gera – tai teiks džiaugsmo, ir šiam džiaugsmo nieko nebetrūks, jo niekas negalės atimti.

Renginyje „Šv. Valentino diena kitaip 2014“ dalyvavo Kauno šokio teatras „Aura“, Monika Linkytė, Sasha Song, vyrų vokalinė grupė „Quorum“, diksilendas „Sweetband“, Ronan Johnston iš Airijos. Tarp muzikinių numerių buvo galima išgirsti žinomų žmonių, visuomenės veikėjų pasakojimus apie šeimą.

Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas liudijo apie dovanojančią meilę, šeimos grožį ir džiaugsmą, kuris kyla įveikiant gyvenimo išbandymus. Nuoširdumą, pasitikėjimą, rūpestingumą kaip svarbiausias šeimos narių savybes vakaro dalyviams vardijo liudijusi karininko Vytauto šeima. Kad gyvybė neturi laiko – ji tiesiog yra, ir yra gerbtina nuo pat užsimezgimo iki mirties, o atvirumas vaikams – tai gražiausia šeimos savybė, kalbėjo gydytojas Virgilijus Rudzinskas. 13 metų santuokoje gyvenantis VDU KTF dekanas Benas Ulevičius, be kita, liudijo: vos tik pajutusi kokį sunkumą, jų šeima iškart puola į maldą.

Renginio dalyviams jame dalyvavę penki Kauno, Vilniaus, Kaišiadorių, Vilkaviškio vyskupai suteikė Bažnyčios palaiminimą.

Renginyje K. Starkevičius dalyvavo su žmona Rasa ir aštuntoku sūnumi Kaziu.

Kazys.lt inf.