Skambėjo Girstučio slėnis…

Kazys Starkevičius kauniečius vėl pakvietė į tradicinę Žolinės šventę Girstučio slėnyje. Po saulėtu dangumi susirinko šimtai muzikos ir dainų mėgėjų – renginys nemokamas, o koncertuoja ir mažieji atlikėjai, ir garsūs solistai. Kaimynai kvietė vieni kitus, draugai – draugus, seneliai atėjo vedini vaikaičiais, ant žolės susėdo jaunos šeimos.

Šventės vedėjo Petro Venslovo paprašytas trumpa invokacija ir žolynų bei vaisių, naujojo derliaus duonos palaiminimu susirinkusiuosius pasveikino Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas kun. Tomas Trečiokas.
Iš javapjūtės laukų atskubėjęs K. Starkevičius visiems linkėjo gražaus pabuvimo kartu ir užtikrinęs, kad duonelės Lietuva šiemet turės daug, pakvietė visus dalintis nuoširdžiu bendravimu ir gerumu.
Šventės sulaukusius kauniečius sveikino Kauno savivaldybės tarybos narė Edita Gudišauskienė, Seimo nariai Mantas Adomėnas ir Gintarė Skaistė, prof. Vida Marija Čigriejienė.
O tada ir prasidėjo… Scenoje vienas kitą keitė mažieji solistai, galiausiai užtraukę bendrą dainą, Šviežutėlės kvepiančios duonos kupinu padėklu savo įkurtos ir remiamos šventės svečius apdalino Kazys. Ant lininio rankšluosčio sudėtas pašventintas riekeles žmonės ėmė pagarbiai, dėkojo, dalijosi tarpusavyje.

 

Tikrą plojimų audrą sukėlė į sceną žengę Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro ir Kauno muzikinio teatro solistas, Vytauto Didžiojo muzikos akademijos dėstytojas, daugelio tarptautinių konkursų laureatas Liudas Mikalauskas. Pašmaikštavęs, kad tiek daug publikos nesurinktų ir muzikos festivalis, jis programą pradėjo tarpukario Kauno garsenybių Antano Šabaniausko ir Danieliaus Dolskio repertuaro dainomis. Pakvietęs žiūrovus dainuoti kartu, L. Mikalauskas į sceną pakvietė kolegą – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistą, tarptautinių dainininkų konkursų laureatą Egidijų Bavikiną. Užkrečiantis nuoširdumas, atlikėjų meistriškumas ir puikus humoras tiesiog pakylėjo Girstučio slėnį: žmonės dainavo kartu, plojo, mojavo…

 

 

Iki vėlumos tęsėsi nuotaikinga bendruomenės šventė, kasmet suburianti kauniečius pasilinksminti, pasišnekučiuoti, pasidžiaugti vasara.


Kazys.lt inf.