Žolinė, kvepianti duona ir skambanti dainomis

Kauniečiai Žolinę pasitiko gražia švente, į kurią Girstučio slėnyje jau keleri metai pakviečia jos sumanytojas ir globėjas Seimo narys Kazys Starkevičius.

Slėnis ir visi jo šlaitai buvo pilnutėliai žmonių – renginio organizatorės, Girstučio  “Girstučio” kultūros ir sporto centro darbuotojos sakė, kad tokio didelio susibūrimo čia nebuvo niekada.
Pradėdamas šventę K. Starkevičius kreipėsi į savo renginio svečius pasidžiaugdamas gražia vasara, šimtamete tautos tradicija švęsti Žolinę, kuri suburia šeimas, draugus, kaimynus.
“Šiemet javų derlius kaip reta puikus, duonelės visiems užteks” – kalbėjo Seimo narys ir su kupinu padėklu šviežios naminės duonos nusileido nuo scenos, kviesdamas žiūrovus jos paragauti, pasišnekučiuodamas su jaunais ir senais.

Renginio vedėjas Petras Venslovas į sceną kvietė mažuosius dainininkus, o žmonės slėnyje dėstė K. Starkevičiui savo rūpesčius, piktinosi valdžios abejingumu kaimui, neveiklumu, dalijosi nuomonėmis ir net grasino dėl pieno supirkimo kainų jungtis į žemdirbių protesto akcijas.

Šventėje šiemet nebuvo išgėrusių – jos rėmėjas atsisakė įsileisti į slėnį aludarius, todėl eilutės vingiavo tik prie kaimiškos giros ir gaiviųjų gėrimų. Tokia blaivi Žolinė sutraukė daugybę šeimų su vaikučiais, kurie irgi pramogavo sūpynėse, kalneliuose, lipynėse.

… Kai į sceną išėjo Marius Japolskis ir Irūna, Girstučio skardžiais nuaidėjo garsūs plojimai. K. Starkevičius (beje, pats bitininkas) jiems perdavė dešimtį medaus stiklainių, kad įteiktų žiūrovų viktorinos apie Žolinę ir bites nugalėtojams. O pamėgti atlikėjai scenoje daina po dainos kėlė žiūrovus šokti ir dainuoti kartu.

Ligi vėlumos slėnyje skambėjo muzika ir dainos, žmonės gėrėjosi atsisveikinančios vasaros grožiu, savo Seimo nario dovanota pramoga. Iškalbingiau apie tai gali papasakoti šventės nuotraukos…

Kazys.lt inf. ir nuotraukos