K. Starkevičius lankėsi Kauno rajone

Naujasis TS-LKD Kauno sueigos vadovas Seimo narys Kazys Starkevičius, nesvarbu, kokius postus beužimtų, nuo paprastam žmogui svarbių reikalų nenutolsta. Tam ir buvo skirtas politiko penktadienio apsilankymas Kauno rajone. Vizito metu apimtas gana platus spektras temų ir problemų – nuo dabar diskutuojamos žiedinių savivaldybių reformos iki ne mažiau svarbių ūkininkams aktualijų.
Lietinga diena nesukliudė konstruktyviems susitikimams.
K. Starkevičių vizito metu lydėjo TS-LKD Kauno rajono savivaldybės Tarybos frakcijos nariai Justinas Urbanavičius, Regina Lukoševičienė, Česlovas Paulauskas ir Gvidas Rutkauskas. Seimo nario žodžiais, tokie vizitai, kai gali viską pamatyti realiai, išgirsti nuomonę iš pirmų lūpų, pasitarnauja priimant tinkamus sprendimus Parlamente.


Su Kauno rajonu meru Valerijum Makūnu aptartos rajono aktualijos. Neseniai Taryba priėmė sprendimą atleisti žemės ūkio subjektus nuo 2017 m. žemės mokesčio už žemės sklypus, esančius rajone. Šis sprendimas padės ūkininkams sumažinti gausaus lietaus nuostolius. Opozicijoje esantys TS-LKD frakcijos nariai akcentavo, kad kai priimami bendruomenei svarbūs sprendimai, nesutarimų būti negali. Šiame susitikime diskutuota ir apie žiedinių savivaldybių jungimą, galimos reformos teigiamas ir neigiamas puses gyventojams.

Politikai susitiko su Aleksandro Stulginskio universiteto vadovu. Rektorius Antanas Maziliauskas kalbėjo apie akademinei bendruomenei šiuo metu aktualiausius švietimo reformos aspektus, tiesiogiai paliesiančius šį universitetą sprendimus, išsakė savo nuomonę dėl aukštųjų mokyklų jungimo.

Alšėnų seniūnijoje politikai susitiko su seniūne Indre Dambauskiene, turiningo pokalbio susėsta ir su seniūnijos bendruomenės aktyvu. Svečiai išgirdo, kas labiausiai rūpi šiai sparčiai besiplečiančiai seniūnijai, kokių švietimo įstaigų trūksta, kaip įsivaizduojama Savivaldybės perimto plaukimo baseino ateitis, pradinės mokyklos, darželio statyba, gatvių apšvietimo klausimai, kelių priežiūra.
Pakeliui užsukta į UAB “Garliavos duona”. Daugiau kaip 15 metų sėkmingai dirbanti įmonė savo klientams siūlo produktus pagal senolių ir laikmečio patikrintus receptus. Įmonė daug dėmesio skiria naujoms technologijoms. Savininkas Petras Niuniava supažindino su įmonės veikla, pristatė daugiau kaip 70-ies įvairiausių duonos ir konditerijos gaminių asortimentą.
Seimo kaimo reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas, buvęs žemės ūkio ministras K. Starkevičius puikiai žino žemę dirbančio žmogaus rūpesčius ir visada stengiasi atstovauti jo interesams. Parlamentarui itin svarbus buvo apsilankymas keliuoe ūkiuose. Kokiais rūpesčiais gyvena ūkininkai, kokius problemas kelia šie gerais orais nelepinę metai politikai išgirdo A. Jočionio ūkyje bei puikiai bestvarkančiame, išlaikančiame tradicijas ASU mokomajame ūkyje.