Abiturientus pradžiugino dovanomis

Praėjusį penktadienį, liepos 11-ąją, Kauno „Vyturio“ katalikiška vidurinė mokykla žydėjo visų spalvų gėlėmis ir abiturientų šypsenomis. Didžiulė aktų salė, papuošta lauko gėlių puokštėmis ir raudonu garbės kilimu vos talpino visus susirinkusius – pasveikinti į gyvenimą išeinančių jaunuolių atvyko tėveliai, broliukai ir sesutės, seneliai, draugai…

Pradėdama iškilmingą renginį mokyklos direktorė Aleksandra Bancevičienė pristatė nuolatinį „Vyturio“ mokyklos mecenatą Seimo narį Kazį Starkevičių, perskaitė Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės atsiųstą sveikinimą, Kauno mero Andriaus Kupčinsko linkėjimus, kuriuos jis skyrė asmeniškai kiekvienam abiturientui.

Direktorė nuoširdžiai pasidžiaugė, kad šiemetinė 44-oji laida išsineša puikų žinių kraitį: iš 94 abiturientų net šeši – šimtukininkai. Pasak jos, „Vyturys“ aplenkė ir prestižines gimnazijas.

Pirmiausia ir buvo pagerbti geriausių rezultatų pasiekę mokiniai. Sveikindamas juos, o ir visus susirinkusiuosius, Seimo narys K. Starkevičius kreipėsi į abiturientus: „Šiandien iš vyturiukų jūs tapote vyturiais“.

Savo kalboje jis pabrėžė svarbiausius momentus ugdant jauną žmogų: tėvų, vaikų ir pedagogų bendradarbiavimą.

„Šitas trikampis yra lemiamas, juk šeima yra nepakeičiamas auklėjimo, ugdymo židinys. Ir bendradarbiaudami su mokykla, skatindami vaikus tobulėti, galime džiaugtis jų pasiekimais. Kartoju ir kartosiu – nėra negabių vaikų, tik ne visi gali būti poetais ar matematikais. Atskleisti talentą, paskatinti gebėjimus ir turi visas „trikampis“ drauge. Kai elitinės gimnazijos atsirenka geriausius iš viso miesto, nėra ko stebėtis, kad jų rezultatai būna geri. Bet išauginti tokį šimtukininkų derlių paprastoje, didžiulėje mokykloje reikia tikro pasišventimo, gerų tarpusavio santykių“, – kalbėjo K. Starkevičius.

O scenoje jau laukė dovanos geriausiems – vardiniai laikrodžiai, kuriuos šiemet iš Seimo nario rankų gavo Eidmantė Kalašinskaitė, Lina Sakalavičiūtė, Agnė Stumbraitė, Eimantas Morkūnas ir Aurelijus Leonavičius. Atsiimdami brangias dovanas abiturientai neslėpė džiaugsmo: nors K. Starkevičius kasmet apdovanoja geriausių rezultatų pasiekusius moksleivius, visada smalsu, kokia bus šiemetė staigmena… Beje, Seimo narys tokias dovanas šiemet skyrė 12-ai Pramonės rajono abiturientų.

Prasmingais žodžiais į jaunimą kreipėsi mokyklos kapelionas kun. Tomas Trečiokas, jaudinanti buvo tėvų vardu pasakyta kalba. Didžiulę ramunių ir rugiagėlių puokštę tėvai skyrė savo mėgiamai direktorei A. Bancevičienei.

Įspūdingai nuskambėjo jungtinis abiturientų choras, atlikęs jaunatvišką atsisveikinimo dainą. O grįžtančius su atestatais raudonu kilimu savo vaikus sveikino ne tik mamos ir tėčiai, bet ir džiaugsmo ašarą braukiantys seneliai, broliukai ir sesutės, draugai.

… Vakaras išsigiedrijo, ir mokyklos kieme po trispalve, po ąžuolais visi sustojo tradicinei nuotraukai „iš paukščio skrydžio“. Mokykloje lieka dar vienos puikios laidos prisiminimas.