Vyriausybė turi rasti lėšų

Kauno miesto savivaldybė ruošiasi S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbams. Turėti tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną yra ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos garbės reikalas. Po rekonstrukcijos tai bus visiškai naujas, aukščiausios ketvirtosios kategorijos, geriausias Lietuvoje stadionas, tinkamas didžiausiems pasaulio sporto renginiams bei koncertams, į kuriuos galės susirinkti 30 tūkstančių žiūrovų.
Atgimusiame S. Dariaus ir S. Girėno stadione vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., visos tribūnos bus uždengtos stogu. Planuojama, kad stadiono rekonstrukcija kainuos 25 mln. eurų. 5 mln. eurų planuojama gauti iš Europos Sąjungos fondų, o likusią sumą Savivaldybė tikisi su Vyriausybe pasidalinti pusiau: po 10 mln. eurų.
Projektui paramos tikėtasi sulaukti iš Vyriausybės jau šiais metais, tačiau jam šiemet pinigų neskirta. Nepaisant to, Savivaldybė žada rekonstrukciją pradėti savarankiškai, o finansavimo jam tikisi kitais metais.
Todėl pateikiau siūlymą 2018 metų Valstybės ir savivaldybių biudžeto projekte numatyti skirti Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai 10 mln. eurų.  Lėšų šaltinis: valstybės biudžeto įplaukos iš akcizo už alkoholinius gėrimus bei apdorotą tabaką arba iš gautų viršplaninių biudžeto pajamų.

Kazys Starkevičius